Velkommen til Nederland

7 dagers buss -og båttur til Nederland

Dato: 28.april tom 4.mai 2019

Highlights:

  • Båttur Stena Line Cruise Gøtenborg – Kiel tur/retur 
  • Giethoorn (den nederlandske vann landsbyen)
  • Keukenhof (Blomstring & Tulipaner)
  • Amsterdam

Dagsprogram
Dag 1: Bus Gøteborg, båt til Kiel
Dag 2: Kiel – Giethoorn (den nederlandske vann landsbyen)
Dag 3: Giethoorn
Dag 4: Keukenhof (blomstring & tulipaner)
Dag 5: Amsterdam
Dag 6: Amsterdam – Kiel, båt til Gøteborg
Dag 7: Gøteborg – Oslo

Dag 1: Bus Oslo Gøteborg, båt til Kiel

Fremmøte på Oslo busstasjon senest kl.12.00. Bussavgang kl.12.15. Vi kjører til Gøteborg hvor vi tar Stenaline cruise til Kiel (tyskland). Båt drar fra Gøteborg kl. 18.45. Vi spiser middag buffet om bord. På overfarten til Tyskland kan du slappe av, gjøre en god handel i butikkene, kose deg i restauranter og barer, være på lugaren og nyte sjøluften med den fantastiske utsikten ute på dekk.

Stenaline – Intertours Norway
Dag 2: Kiel – Giethoorn (den nederlandske vann landsbyen)

Vi spiser frokostbuffet om bord før vi ankommer i  Kiel Tyskland kl.9.15. I dag vi kjører til Giethoorn.  På veg til Giethoorn tar vi en pause i Bremen i Tyskland hvor det er mulighet å ta en lunsj. Vi ankommer Giethoorn i ettermiddag.

Velkommen til Vann Landsbyen Giethoorn: “den lille Venezia i Norden”

Giethoorn, også kjent som “Venezia fra Nederland” eller “Venice of the North”, er en vakker (vann)landsby i Nederland. Det er ingen biler eller veier her; Turister forlater dem ut av landsbyen og må reise med vann eller til fots over de vakre trebroene.

Giethoorn ligger i den nederlandske provinsen Overijssel. Byen er omgitt av en stor naturreservat med tittelen “De Wieden”. Her blir det fleste fascinert av den fantastiske atmosfæren, bohemske kanaler, små trebroer, levende blomster og fargerike 200 år gamle boliger.

fakta og informasjon:

Befolkning: rundt 2620 innbyggere;

Ingen veier tilgjengelig – bare godt merkede stier, tilgang med båt eller til fots;

Turistindustrien er veldig utviklet: guidede turer, overnattingssteder, museer, mange attraksjoner i byen, båtutleie og sykkelutleie.

Vi spiser en god middag i Giethoorn. Kvelden kan brukes til å vandre i sentrum og bli kjent med omgivelsene. Vi skal overnatte 2 netter i Giethoorn.

Dag 3: Giethoorn

I dag tar vi en guided båttur gjennom Giethoorn og nasjonal park Weerribben-Wieden. I ettermiddagen og kvel er det fritid. Det finnes muligheter å leie sykkel eller private (elektriske) båter og det finnes mange restauranter, terrasser, barer, og souvenirbutikker.

Dag 4: Keukenhof – Blomsterhage fra Europa

I dag kjører vi til Keukenhof. Keukenhof ligger i Lisse og er kjent som verdens største blomsterhage. Keukenhof betyr “Kitchen Garden” på engelsk og er også kjent som Garden of Europe. Denne populære attraksjonen inneholder mer enn 7 millioner blomsterløk, som plantes i hagen hvert år. Keukenhof omfatter 32 hektar land.

Hage plasseringen ble en gang brukt som jaktmarker i det 15. århundre. Området var også en stor kilde til urter, som ofte ble brukt på kjøkkenet til Jacqueline, grevinnen av Hainauts slott. Det er derfor hagen tjente navnet Keukenhof. I 1949 ble hagen offisielt etablert av byens borgermester.

På den tiden var målet med hagen å hjelpe den nederlandske eksportindustrien ved å skape en utstilling der både lokale og europeiske blomster produsenter kunne vise deres handelsvare.

Gjennom Keukenhof vil man finne et bredt spekter av forskjellige hager og stiler. Den engelske hagen har sjarmerende svingete stier, mens den historiske hagen er inngjerdet og har en rekke forskjellige blomsterløk. Mange områder av parken inkluderer også vann hager, fontener og dammer.

Det finnes paviljonger i keukenhof hagen med selvbetjening restauranter som for eksempel:

Juliana Pavilion-Den eldste paviljongen i parken som har en utendørs terrasse hvor man kan nyte snacks og kaffe.

Wilhelmina Pavilion-Ligger direkte på dammen og er en av de mest pittoreske paviljongen i keukenhof. Her kan man spise autentiske nederlandske retter og nyte en varm atmosfære.

The Small Pancake Pavilion- Denne paviljongen ligger ved siden av lekeplassen og serverer delikate mini pannekaker.

The Tea Pavilion- serverer en rekke te og snacks. Her er det vakker utsikt over blomstene som kan ses fra denne paviljongen.

Etter besøket til Keukenhof kjører vi til vår hotell nær Amsterdam hvor vi skal overnatte 2 netter.

Dag 5: Amsterdam

I dag kjører vi til Amsterdam hvor vi først skal utforske Amsterdam med en kanaltur. Den beste måten å starte reisen din på i Amsterdam er med båt. Du får et godt inntrykk av byen Amsterdam og sin historie. Etter kanalturen er hele dagen til fri disposisjon for shopping, sightseeing, spise en god middag og nyte det spesielle bylivet.  Selvsagt skal vår reiseleder og sjåfør bistå med anbefalinger.

På kvelden kjører vi tilbake til vår hotell.

Dag 6: Amsterdam – Kiel, båt til Gøteborg

I dag kjører vi tilbake fra Amsterdam til Kiel. Vi tar pause i Bremen hvor det er mulighet å nytte en lunsjmåltid. Båten drar fra Kiel kl. 18.45. Vi spiser middag buffet om bord. På overfarten til Sverige kan du slappe av, gjøre en god handel i butikkene og kose deg i restauranter og barer.

Dag 7: Gøteborg – Oslo

Vi spiser frokostbuffet på båten før vi ankommer Gøteborg kl. 9.15. Vi kjører tilbake til Oslo sentralstasjon hvor vi ankommer ca. kl. 13.00

Reisefakta

Varighet

7 dager/ 6 netter

Dato: Søndag 28. april til lørdag 4. mai 2019

Pris: 10.800,-

Inkludert i grunnprisen

Reisen med moderne turbuss og reiseleder

Båtreisen Gøteborg/Kiel – tur/retur i dobbel innvendig lugar

4 netter på bra hotell i dobbeltrom i Nederland

6 frokoster, 5 middager

Utflukter som beskrevet i programmet (keukenhof, giethoorn kanaltur, Amsterdam kanaltur)

Evt. tillegg i prisen per pers.

Enkel lugar t/r på båt en enkeltrom hotell kr. 2750,-

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.

Reservasjons skjema – Påmelding

For mer informasjon ta kontakt med oss